Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Álmodtam egy Világot 2
Bejegyzés: P.Gábor, 2014.08.29.

Valóban megálmodtam.
A legapróbb részletekig a fejemben van az ötlete. Megmutatom.

Ez egy sziget, valahol, valamelyik óceánban, nem messze az egyenlítőtől. Kellően nagy, 20-25 km hosszú és 2-7 km széles. Kisebb hegyekkel, egyes részein dús növényzettel, máshol sík területekkel. Két saját tava is van.
Eddig ideális élettérnek hangzik, igaz? :-)

Ezen az este készült fotón egy gyermek látható egy felfújható és átlátszó műanyag gömbben, egy vízzel teli medencében. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben. Ezen a fotón egy sziget műholdképe látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Akkor képzeld el, hogy ez egy önálló, független állam, saját értékrendekkel és létfenntartással. Ez egy burok. Egy tiszta és becsületes világ. Egy világ a világban.

Nem is az a fontos, hogy pontosan hol van ez a hely, hogyan lehet megközelíteni, hanem az, hogy az itt élők teljesen más értékrendeket képviselnek, mint amiben évezredek óta él az emberek többsége. Nem pénztől, hatalomtól, erőtől "nagyok" a lakói, hanem a szeretettől. Csodálja is a nagyvilág azon keveseket, akik a sziget lakói lehetnek.

Nem vallásos emberek, mégha van is köztük. Nincsenek szertartásaik és nem imádkoznak Istenhez vagy Istenekhez. Nem remeték, se antiszociálisak, csupán úgy döntöttek, tisztán és békességben kívánnak élni. Eredetileg a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből verődtek össze, mind azonos szándékkal és céllal. Voltak és vannak köztük ácsok és kőművesek, orvosok, tanárok, sok-sok féle, többszáz ember. Mind hozta magával a tudását, azt amihez értett, és teremtettek maguknak egy teljesen új alapokra épülő világot.

Ezen a helyen nem az anyagi, fizikai javak felhalmozása-gyűjtése a létezés értelme és célja, hanem a szellemi, érzelmi, testi fejlődés. Önmegvalósitás békében, szeretetben. Ezen a helyen azért lakik egészség a tesben, mert egészség van a fejben is. Béke egymással, a természettel, béke az embernek önmagával. Ezen a helyen nem vágya senkinek több lenni a másiknál, mert nincs erre szükség.

A szigeten már ebbe a szellemiségbe születnek, és ebben is nőnek fel a következő generációk. Olyan természetes számukra ez az életmód, mint számunkra az hogy pénzt keresünk, hivatali ügyeket intézünk, adót fizetünk, iskolában csekket kitölteni tanulunk.

Álmodtam egy Világot, ezt. Komplett vízió és elképzelés. Egyszer, ha lesz kedvem, írok még erről a helyről, erről az életformáról sokkal részletesebben.

Kapcsolódó Írások:

«