Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Csavard meg a Hangerőt!
Bejegyzés: P.Gábor, 2014.10.08.

De jól!
Mert amit most hallani, az valami nagyon nagy Zene! Szerintem. :-)

Az egész egy multieffekttel kezdődött, még 2011-ben.
A "Zoom" elnevezésű cég, "G1N" típusú kütyüjével. Életem első multieffektje volt.

A multieffektben az a nagyszerű, hogy egy kis dobozkába bele van préselve ezernyi hangzás, és a nevéből adódóan: effekt. Nincs más dolgunk, csak rádugni a hangszert, legyen az gitár, vagy bármely más olyan eszköz, ami valamilyen hangot képes kiadni magából elektromos jel formájában. Billentyű, mikrofon, stb... A kis multieffektünk pedig varázsol ebből a natúr jelből nekünk érdekesebbnél érdekesebb hangzásokat. Ez egy teljesen más világ.

Zenélhetünk hatalmas arénában, barlangban, lehetünk vele koncerten, zenghet a hangszer hosszan elnyúló hanggal, viszhanggal, torzítva, és még megannyi módon. Én fülessel használom, jól felcsavarva a hangerőt. Olyankor kikapcsol a külvilág. Nincsenek zajok. "Csak a Zene van." :-) Elmondhatatlan nagy élmény. Olyankor "valóban" koncerten vagyok.

Ezért is javaslom a zenéim fülessel hallgatni, mert fülest használva készültek. Szeretném, ha a hallgató is ott lenne, benne, velem, abban a hatalmas arénában, ahol a hangok a tér különböző szegleteiből szólnak, és verődnek vissza. Ott csak a Zene van!

Egy ismerősöm szerint "effekt mérgezést" kaptam. :-) Ez olyannyira igaz, hogy egy évvel a Zoom effekt után megvettem az első profi multieffektemet, A "Line6" által gyártott "PodHd300"-as modelt. Azóta is használom, és képtelen vagyok betelni vele. Betelni a hangzásvilággal, ami benne rejlik. Hogy milyen sokféle módon képes megszólaltatni akár csak egyetlen egy megpengetett hangot? Az elmondhatatlan.

A "StorM" album azért különleges, számomra, mert a régi Zoom, és az új Line6 multieffekt talákozott benne egyszerre. Őrület, hogy ezek mit műveltek együtt! :-)

Ezen a képen a Zoom G1N multieffekt fotója látható. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben. Ezen a képen a Line6 Pod HD300 multieffekt fotója látható. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben.

Szóval, csavard meg jól a hangerőt,
mert az album legnagyobb zenéjét hallod! :-)
"Joe"

Utólagos kiegészítés:
A StorM albumból a L6 Project albumba került át eme nóta.

Az okáról itt olvashatsz.

«