Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Trieszt
Bejegyzés: P.Gábor, 2015.01.16.

Ezen az éjjel készült fotón Trieszt városa látszik, mögötte a sötét miatt nem látható végtelen tengerrel. A fotót egy magaslaton, a városba vezető út szélén állva készítettem. Ide kattintva megnyihatod nagyobb méretben. Este érkeztünk.
A hegyek lejtőin át, kanyargós utakon. Jobbunkon egy város, és a tenger. Hatalamas erejű, jeges szél fújt. Ezt érezni, hallani lehetett, a várost látni -hiszen már messziről világitott, és igen pazar látványt nyújtott onnan fentről-, de a tengert... A tengert azt nem. Abból még nem látszott semmi. Napkeltéig nem. Pedig ott volt. :-)

"Nagy utazás..." Az egész élet, "és nem halunk meg". Látni közben ezt a helyet, ahol élünk. Látni annak minden furcsaságát. Emberek és kultúrák, nyelvek és szokások sokszínûségét. Valóban élvezet. Mégis mindenhol otthon vagyunk, bárhová is megyünk. Ezt éreztem az év utolsó napján és másnapján.

Sosem jártam még itt, sosem értett nyelven beszélő emberek közt. Egyetlen épületet, utcát sem ismertem. Ha meg kellett volna szólalnom nyelvükön, egyetlen szót sem tudtam volna elmondani. Idegenként. Mégsem volt idegen. Talán csak az emberek furcsák. Vagy csupán egy-két szokásuk. Mégsem idegen. Érthetetlen.

Sétáltunk, autóztunk ott, azokon az utcákon, és minden olyan természetes volt. A tenger pedig, a másnapi napkelte fényeiben úszva gyönyörű és igéző, valóban. Mégsem lepett meg. Egyszer láttam ezt megelőzően tengert, még gyermekként, és mégsem lepett meg most. Sem a tenger, sem a város.

Ezen a nappal készült fotón Trieszt városa látszik, mögötte a végtelen tengerrel. A fotót egy magaslaton, a városba vezető út szélén állva készítettem. Ide kattintva megnyihatod nagyobb méretben. Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, hogy is vezessem fel a mondandóm? Harmadszorra állok neki. Mutathatnék fotókat, mesélhetnék a hely érdekességeiről, szépségeiről, hiszen volna mit, és mégsem érzem ezt fontosnak. Egyszerűen azért, mert nem a hely lepett meg, hanem az, hogy...

A folytatás megjelentéséshez
felhasználónév és jelszó szükséges.

Megjelenítéshez katt ide.

«