Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Tűztánc
Bejegyzés: P.Gábor, 2015.07.02.

Csalogató és hívogató hang. Hallod?
Mintha egy tündér éneke volna.

Ki ő, és miért hív? Választ keresve indulunk a hang irányába. Egy ajtó látható előttünk, a hang pedig onnan szól, onnan a túloldalról. Kinyitjuk, belépünk rajta, az pedig bezáródik mögöttünk. Különös ez a hely. Mennyire régi, és mennyire ismerős. Az ember előtt járunk, ősi, elemi világban.

Odaát este van, most minden békés és nyugodt. Egy teremtett lélek sincs a látómezőnkben, viszont pár méterre előttünk faágak Tüze ég. Pattog és serceg. Tűz? Itt? Valahogy nem illik a környezetbe, nem így. Ahogy közelítünk, már jól kivehető a Tűz minden apró részlete, füstje, melege, és a szálló pernye. A tündér hangja eltűnik, átalakul valamilyen más zenévé. Más dallamokká és ritmussá. Ez a Tűz... Megigéz. Vonz és szinte magába szippant. A tündér maga a Tűz, és innen már nincs út vissza.

Tűz és Tánc. Ez itt: Tűztánc!

P.Gábor - Utazás című zenei album CD borítójának fotója. Szemből. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - Utazás című zenei album CD lemezének fotója. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - Utazás című zenei album CD borítójának fotója. Hátoldal. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

(Az album megvásárolható a Google Play áruházból.)

Mi ez? Utazás? :-)
Pár napja ezen ügyködöm. Ezen, ami most szól.
Az ''Utazás'' album hetedik, ráadás dalán, ''Tűztánc'' címmel. Egy gitárral, a dob programmal, jó sok effekttel, és azon a bizonyos ''ismeretlen'', kitalált nyelven énekelve, amit a ''Vizeken'' című dalnál is használtam. :-)

Egy elszakadt húrral kezdődött, amit a régi garnitúrából pótoltam. De az vastagabb volt mint a hiányzó, és nem lehetett eléggé magas hangra hangolni, az is elszakadhatott volna. Úgy döntöttem, ehhez az egyhez igazítom inkább az összes többit. Ez történt, és merő véletlenségből, éppen az ''Utazás'' album hangjai szólaltak meg a gitáron. Érdekes. Ezek a hangok... Ez a hangolás, vagy inkább (el)hangolás... Ez valami eszméletlen. Ihlet, de nagyon. :-) Ha már így állunk, és ha már ezek a hangok szólnak, hát utazzunk újra, ezzel a ráadás dallal. Olyan helyre, ahol eddig még nem jártunk, a Tűz Birodalmába! Ez jutott eszembe miközben megszólaltak a régi-új hangok. Tűz és Tánc.

Kellemes időtöltést kívánok hozzá!

«