Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

MatriX
Bejegyzés: P.Gábor, 2015.10.12.

Mátrix, egy-kettő-három. :-)
A film. Láttad ezeket? Biztosan... Ma néztem meg mindhármat újra. Vagyis, tegnap este és ma. Igazából, az első részt kábé harmincszor láttam már. Még így, még most is tök jó film és filmek ezek. Hatalmasak. Ugye?

Itt a Matrix film egyik emlékezetes pillanatképe látható. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben.

Közben aludni is kéne.
Kéne már, mert későre jár, de nem megy. Jár az agyam. Végülis, nem a filmen, de a film kapcsán, és úgy mindenen. Az élet meg minden. Fura... Fura itt feküdni. Mindig itt. Újra vissza ebbe az ágyba. Vajon miért? Lélegezni, de mit is? Miért is? Táplálkozni, de minek is?

Éppen arra gondoltam, megnézem a port.hu-n, mit írnak a Matrixról. A kommentek érdekeltek elsősorban. Tetszett az embereknek, ez is tök érdekes, tök jó. :-) Érdekes, mert kicsit nehéz téma, ha mélyebben vizsgáljuk. Aztán, belebotlottam egy kommentbe. Az illető egy könyvet emlegetett benne: ''Minden és mindenki egy'' címmel. Nahát! Nekem is van egy azonos című írásom. Fura... Fura... Minek írok? Miért is? Hiszen, már mások leírták, elmondták, százszor, ezerszer. Ha pedig még nem, hát majd leírják később, ezerszer. Úgy tűnik...

Mit számít, elmondom-e századikként, ezredikként ugyanazt amit mások előttem? Mint egy gyermek, aki felfedez valami újdonságot, elmeséli a felnőtteknek, és... De a felnőtt már rég túl van ezen, neki nem új. Érted? Ezer és tízezer éve is felfedezték azokat a dolgokat, amiket újra és újra minden generáció felfedez. Mindig és újra, az aktuális "technikai" szintünkön bemutatjuk újra és újra a világnak ugyanazt. Szónoklattal, művészetekkel, filozófiával, tv-vel, mozival, számítógéppel, ebook-kal... Újra és újra. Érted? Mi ebben a fejlődés? Csak az eszközök mások, a témák változatlanok.

Miért is kéne bemutatnom bármit is? Miért is kéne elmondjam, leírjam, zenélnem? Volna-e bármi különbség aközött, ha csak ücsörgök, egy fa alatt, és mosolygok a napra, vagy buzgón osztom a gondolatokat? Ugye? Persze ez nem rólam szól, csak így fogalmaztam. Ez amolyan globális jelenség. Persze, mégcsak nem is pesszimizmus, vagy hasoló, szimplán csak filó. Végülis, a Matrix film kapcsán jutott ez a sok minden most, és sokadszorra újra az eszembe.

Szimplán filó... Fura itt feküdni, dolgozni menni... Miért? Mit keresünk itt? :-) Vagy inkább, mi olyat hordozunk magunkban, amit annyira fontos hordozni? Kinek vagy minek visszük? Az utókornak? Netán magunknak későbbre? Azt a sok, újra felfedezett felfedezni valót, ezt a sok mindent. De miért? Mit kezdenénk, vagy mit kezdenének vele? Majd hordozzák ők is, vagy mi magunk, legközelebb, újra? Fura... :-)

Nem arról van itt szó, hogy unom az életet, hanem arról, hogy... Ha lecsontozom, ha leszedek az életről minden sallangot ami nem fontos önmagában a létezéshez, akkor valójában nem marad semmi több, mint amit egy ősember is prezentált a barlangja előtt huhogva, és maga alá fingva. :-) Az a fura, hogy pontosan annyi információt lehetséges hordozni úgy is, mint így az ágyban fekve egy számítógépen pötyögve. Mert -mint mondottam-, csak az eszközök, a körülmények mások, az elme adott láb és kéz, test és eszközök nélkül is. Az elme, az elmében lévő infó, eleve bennünk van. Szerintem akkor is, ha szót sem szólunk, ha egy darabot sem adunk tovább belőle.

Átadni=Kollektív tudat. Kollektív tudat=egyéni tudat. Eszerint a kollektív tudat sem bírhat több infóval, mint az egyének külön-külön, akik újra-és újra generációkon - évmilliókon át, újra és újra töltik bele, és veszik ki belőle ugyanazt. Szerintem a létezést, a létezés információját hordozni egyetlen tudat, egyetlen elme, ha úgy tetszik: egyetlen ember, egy magzat a lombikban is több mint elég. Eleve magában hordozza az egész emberiség kollektív tudatát, kollektív tudatának lehetőségét, és ez éppen elég, ez több mint elég.

Szép levezetés mi?
Kérdés: Mi a jó fracnak hordozza? Ergo, miért létezik? :-) Bocsi! :-)

Ja igen! Ez a zene? Régi hangok újra hangszerelve. Régi dallamok több lemezről is, és némi ''ének''. :-) Igen, a ''MegamiX'' album negyedik dala lesz remélhetőleg. A ''Tik-Tak... ;-)'' címet adtam neki. Még lesz rajta csiszolás, nyilván, talán a szövegén is módosítok, de gondoltam bemutatom az eddig elkészült anyagot. Tetszik?

P.Gábor - MegamiX című zenei album CD borítójának fotója. Szemből. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - MegamiX című zenei album CD lemezének fotója. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - MegamiX című zenei album CD borítójának fotója. Hátoldal. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Nos, negyedik? :-)
Hol a második és harmadik dal? Hát, igen... A gépemen, félkészen. :-)

Utólagos kiegészítés: A zenei demo anyagot később a végleges verizóra cseréltem e bejegyzésnél.

Kapcsolódó Írások:

«