Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

"Seholfalu"
Bejegyzés: P.Gábor, 2016.01.22.

Messze innen...
Két város között talán félúton, vagy inkább azon is túl...

Van egy dombság valahol az ország közepén. Lejtője szélén a Duna folyik, másik részén egy szélkerék szorgoskodik. Eléggé távoli hely mindentől, de annyira nem, hogy ne lehetne gyakorta utazni odáig. Ez a domb is a csendem lett, egy lepukkant faházzal a tetején. Onnan az ablakból kinézve látni a világot, míg csak a szem képes rá. Ott fent, a beázó plafonról csöpögő víz, a fűtőtest és a rekamié társaságában ücsörögtem kint egyik nap.

Itt a Seholfalu fotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. Itt a szélkerék fotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Kezemben tablet, a rajta megnyitott zongora és szintetizátor programmal. Prüntyögtem. :-) Az eredménye e bejegyzéshez tartozó zene lett. Valami... Ó igen, marhaság persze, de jól esett.

Onnan fentről jól látni a csillagokat is mikor lemegy a nap. Ha köd és pára van, vagy éppen a házak kéményeiből száll a füst az leereszkedik a völgybe fátylat képezve, ajtót zárva a falu és domb közé. Onnan nézve, van a fent és van a lent. Van a fent... Bár csak egyszer volt alkalmam megvizsgálni, az Orion csillagkép ordít a legjobban, odafent. De úgy sejtem, a Tejút sávja is látszik. Ha jobb idő lesz, meglesem majd ''közelebbről is'' fotózás céljából. Ilyet is régen csináltam már. Aztán, hátha megszáll közben az ihlet.

"Seholfalut" kevesen lakják, alapjában véve igen csendes hely. De ahogy tapasztalom, a férfi lakosság egy részének kedvenc sportja az alkoholizmus. Súlyemelés (az üveggel), gimnasztika, talajgyakorlatozás, stb. :-) Ez némileg árnyalja időnként a képet, rontja a csendet, és főleg az ''Álmodj királylány'' című dal össznépi ordenáré éneklésének meghallgatása ismeretében. :-) De tudod mit? Egye fene. :-) Sehol falu is kompromisszumokkal teljes, mint bármelyik másik. Tavasszal lesz sok fa és lesz sok bokor, lesz jó ajtó és lesz rendes tető. Talán egyszer még az ''otthon'' is lesz e domb teteje. Meglátjuk...

Most viszont, az irány 505 km délnek.
Erről írok legközelebb.

«