Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

"L6 Project"
Bejegyzés: P.Gábor, 2016.01.31.

A napokban előszedtem az összes adathordozót, amin a zenéim, és azok nyersanyagai vannak. Gondoltam, ideje a sok-sok biztonsági másolatot, és a sok-sok félkész-kész zenét is egységessé, végleges formába rendezni. Többszáz gigabájtnyi nyersanyag, és többféle formátumban elmentett zenei anyagot rejtenek ezek az adathordozók. Eszméletlen mennyiség még vizuálisan átfutni is, pláne hallgatni. :-)

Ezen a fotón látható egy iróasztal, rajta egy zeneszerkesztő programot futtató laptoppal. Látható egy tablet, és az asztal mellett lévő gitárommal. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Ezek nagyrésze vacak minőség, korai készítésüknek is köszönhetően nincsenek rendesen hangosítva. Ahogy esett úgy puffant. Lényegében az egyik zene ordít, a másik pedig alig hallható. Akkoriban nem tartottam fontosnak ezt, és sok mást sem. Néha még az sem zavart, ha dalon belül elcsúszott valamelyik hangszer ritmusa a többihez képest. Ezek így, mai füllel hallgatva már gagyik, viszont baromi jó zenék is vannak köztük, és kár lenne értük. Hagyni, hogy elvesszenek...

2011 és 2012-ben készült "StorM" album dalai között van néhány olyan is, amely utólag került az albumba, talán három ilyenről van szó. Ugyanakkor, a "StorM" albummal nagyjából egyidőben (vagy kicsit később) készült egy bizonyos "L6 Project" című kisebb album is. Idővel három dala beolvadt a "StorM" albumba, a maradék meg eltűnt a ködben. Nos, megtaláltam ezeket az eltűnt dalokat is, és ahogy hallgattam, rájöttem, marha jó kis zenék voltak. Sokat kéne melózni rajtuk, hogy fel merjem itt nyilvánosan is tenni. Úgy döntöttem, mivel úgyis lógok a "StorM" album feltöltésével, és azzal is rengeteg utómunka volna (mert szintén gagyi minőség), és mivel az "L6 Project" hangzásvilága tökre más volt, mint a "StorM", ezért két külön albumként dolgozom át-meg mindkettőt, és egy rakás, itt eddig még nem hallott zenével érkezem. Elsőként akkor be is mutatnám, a már feljavított "L6 Project" album második számát, az "Electronic" című nótát 7 perc 39 másodpercben, melyet e bejegyzéshez csatolt zeneként is meghallgathatsz. Tényleg elektronyik. :-)

P.Gábor - L6 Project című zenei album CD borítójának fotója. Szemből. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - L6 Project című zenei album CD lemezének fotója. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - L6 Project című zenei album CD borítójának fotója. Hátoldal. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Az album elvileg hét(?) számból áll (bár ez még változhat), ezek többségében az akkoriban vásárolt Line6 multieffektem looper funkcióját használva készültek. Ismerkedés, próbálkozás. Amolyan építkezős zenék, mert menet közben érkeznek az egyre újabb és újabb hangsávok (hangszerek), a zenék a szám vége felé épülnek fel teljesen. Többnyire. :-) Van kivétel.

Kellemes időtöltést kívánok hozzá!

«