Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

a Megmentett album
Bejegyzés: P.Gábor, 2016.02.16.

Ezennel eljött a napja, hogy nem lógok itt semmivel. Szinte. :-) Végre.

Hol is kezdjem? Ezt az albumot nagyjából azóta tervezem feltölteni, amióta létrejött ez a honlap. :-) Két éve? Három? Azt sem tudom már lassan milyen évet írunk. :-) Mindig volt valami oka, hogy miért nem sikerült. Mindegy. Lényeg, hogy végül megtörtént. Bár csonkítva állt össze végleges formába, és nem ok nélkül így, de erről majd később írok. Most viszont, bemutatom a bejegyzéshez mellékelt, dalt a lemezről, "Dance" címmel, és magát a ''StorM'' című albumot is, mely 2012-ben készült:

P.Gábor - StorM című zenei album CD borítójának fotója. Szemből. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - StorM című zenei album CD lemezének fotója. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. P.Gábor - StorM című zenei album CD borítójának fotója. Hátoldal. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Szent Habakukk! Tudod mennyit vacakoltam vele? :-) Nem, biztos nem. Elmondom. :-) Az album eredetileg legalább 12 számból állt, de magam sem tudom, hogy pontosan mennyiből. Olyanokat is tartalmazott egy ideig, amik később a "L6 Project" című albumba kerültek vagy fordítva. Ez a "StorM" albummal egyidőben vagy picit később (2011 és 2012-ben) készülő másik album volt. Szinte egyszerre készültek, ahogy most is szoktam így csinálni, hogy párhuzamosan készítek albumokat. A számok oda-vissza helyezgetésének oka az volt, hogy az a sok dal egyetlen albumban túl sok lett volna, kettőbe viszont kevés. Azonban volt egy komolyabb érv is, ami miatt mégis két kisebb albummá lett ez a sok zene. Ez az ok a hangzás volt. A dalok hangzása. A "StorM" még a régi multieffekttel és kicsit az újjal is készült, a "L6 Project" pedig szinte már csak az újjal, és kicsit a régivel. :-) Mindenesetre ordít a különbség, teljesen más világ a két cucc. Aztán, életem egy nagy fordulata is e két album születésekor történt, ami megint csak érződik, számomra. Szeretem zeneileg is elkülöníteni, vagy éppen nyitni/zárni a korszakokat. Ez is részben az oka, az albumok párhuzamos készítésének. Az, hogy bizonyos hangulati állapotok és szintek, más-más hangulatot adnak a zenének is. Az egyik ilyen, a másik olyan energiákkal van tele. Az egyikben gyengeség, a másikban erő van. Jobban szeretem, ha egy album egyféle energiát közvetít. Elkalandoztam. :-)

Az a helyzet, hogy a "StorM" album nem csak vegyes volt számomra, de nagyon gyenge minőségben készített anyag is. Ritmus és hangosítási hibákkal teli. Akkoriban nem érdekelt. Ez sem, és sok más sem. Csak jött a zene, dőlt belőlem, ebbe menekültem. Mire a következő zenébe kezdtem, az előzőt már el is felejtettem. Futószalagon gyártottam őket. Meg is lett az eredménye. Volt olyan, amelyiknek a ''nyersanyagait'' nem is archiváltam a későbbi szerkesztéshez. Terveztem feltölteni ezt az albumot, nagyon rég, és többször is, de a minőségét nem vállaltam soha. Hát... Az utóbbi időben, nagyjából rendbe szedtem ezt az albumot, és az "L6 Project" testvért is. Amit tudtam, javítottam rajtuk, amit nem tudtam javítani, azt kukáztam. Így 7-7 szám maradt meg mindkettőn (eddig). Olyan lett amilyen... Sajna, még így is, a "StorM" album utolsó dala valami botrányosan sok ritmus hibától szenved... Hát, ez van. Egyszer, ha lesz még kedvem hozzá, ... Nem, mégsem, nem hiszem. :-) Remélem azért tetszik majd ez a 20 percnyi zenei áradat, és hallgatod máskor is. Kellemes időtöltést kívánok hozzá! :-)

Most pedig mennem kell, késő van, hajnal megint. Holnaptól sok dolgom lesz, és az elkövetkező napokban sem valószínű, hogy járok erre, bár kit tudja.

Várlak vissza máskor is. Üdv! :-)

«