Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Új, új, úJ
Bejegyzés: P.Gábor, 2016.07.21.

Akkor újra, és remélhetőleg utoljára.
Ha jól emlékszem, másfél évbe telt átalakítani a honlapom.
Ilyenről, Ilyenre meg ilyenre:

Régi honlap fotója. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben. A honlap 2015-ös kinézetének fotója. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben. Az überbrutál verziós honlap 2015 év végi fotója. Ide kattintva megnyithatod nagyobb méretben.

Meg több más köztes verzióra. :-)
Na igen.

Nem mondom, hogy nem sajnálom a régit. De azt sem, hogy azt az überbrutál verziót nem sajnálom. De azt feltétlenül mondom, hogy muszáj volt, és azt, hogy minden verzió ami eddig itt látható volt valamilyen betegséggel küzdött. Írtam már róla, annyi böngésző és hülye webes szabvány van. Hidd el, az az überbrutál változat hatalmas jó volt, csak egy nagy baja volt: A hülye szabványok! Nem volt megjeleníthető minden böngészőn rendesen. Hidd el, annyit vacakoltam ezekkel, hogy mostanra már kiválóan tudok a legtöbb programnyelvel programozni, és jól megismertem minden szabványt is amire szükségem volt. Ennek eredménye az amit itt és most látsz. Igen, ez nem überbrutál. Nem tud úgy mozogni, élni, beúszni-kiúszni, de... Hidd el, jelenleg ez lesz a jó, mégis ez lett a legjobb. :-)

Volt egy nagyon fontos kritérium, amikor elkezdtem az átalakítást: Minden eszközön és böngészőn pontosan ugyanúgy nézzen ki! Ó igen, bármilyen hihetetlen is, ez bizony feladat. Nagy feladat! A sok hülye szabvány... Az nem baj, ha egyik-másik kisebb funkció nem érhető el vagy úgy el, de az, ha megnyitod a honlapom telefonon, tableten, laptopon, tv-n, bárhol, akkor ugyanazt kell lásd, és ugyanúgy használhasd. Ez volt a legfontosabb nekem.

Másfél évbe telt mire olyan honlap motort, arculatot és működést sikerült kreálni -ezer-millió trükkel-, ami végre azt hozza amit látni akartam. Sok finomítás van még hátra, itt-ott problémás, de dolgozom rajta, és... Amit most látsz, az közel végleges. A honlapom immár egységes arculatú bármilyen eszközről is látogatod. Adatforgalom takarékos, tehát mobilon is jól használható. Egy FullHd, vagy egy 4K-s Tv-n (folyamatban) pedig fenomenális látvány, ugyanis kihasználja a képernyő egészét, dinamikusan méretezve a tartalmat. Ötvözve lett a régi honlap működése/látványa, és az új verziók minden jó tulajdonsága, egy rakás okossággal.

Mindez az egyszerűség és nagyszerűség jegyében. Nincsenek reklámok, villogó kutyafülék, katyvasz menük, csak ami feltétlen kell, vagyis a tartalom. Javaslom, kapcsold le a villanyt, tégy fel egy jó fülest, nyomj a billentyűzeten egy F11-et, tedd ki teljes képernyős nézetre, és... :-)

Kellemes időtöltést kívánok.
Várlak vissza máskor is!

«