Megjeleített kép nagy méretben. A kép bármely részére kattintva bezárhatod.
«

Események a honlapon
Bejegyzés: P.Gábor, 2019.01.07.

BUÉK!
Újra egy "Események a honlapon" rovat jön.
A szükség is így kívánja. No, meg az is, hogy ez jó dolog. :-)

Első történés:

A honlap újraindulása óta,
bizonyos változtatásokat eszközöltem itt, amik egy része látható is, mások viszont kevésbé. Ami nagyon látható, az a ''Fotó'' szekcióval bővült menüsor.

Ezen a képen az újonan létrehozott Fotók szekció első képernyőfotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. Ezen a képen az újonan létrehozott Fotók szekció második képernyőfotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Ennek miértjéről olvashatsz is, ha érdekel.
Érdekel! / Nem érdekel!Érdekeljen! :-)

Nya... :-)

Már mesélem is! Türelem! :-)
Eredetileg, évekkel ezelőtt volt itt fotók szekció, azonban a honlap mobilbaráttá alakításakor ezt ki kellett szedjem, mert nem fért ki a menüsor egy sorban egy kisebb képernyőfelbontású, álló irányú, mobiltelefon képernyőn, csak a betűk nagyon kicsivé tétele mellett. Ezt viszont nem akartam, és a látvány rovasára is ment, ezért inkább kuka lett a fotók szekció. De! Sajnáltam. Mert csak látvány és néznivaló volt az is. Most azonban bepipulam. :-) Ha már újra itt volnék, valahogy csak be lehetne súvasztani azt a nyavalyás plusz egy menüpontot. :-) Úgy oldottam meg, hogy egyrész megelőlegeztem, senki nem használ manapság (rajtam kívül) buta/vagy félig "butatelefont", s van elég pixele a képernyőjén ahhoz, hogy a 10%-al kisebbre vett betűméretettel is olvasható maradjon a menüsor. :-) Másrészt, minden menüpont nevéből leszedtem a többes számot, vagyis, például, nem "Zenék" hanem "Zene" lett az adott szekció neve. Perverz? :-) Az. :-) Így sikerült kinyerni egy "Fotó"-nyi szabad helyet a menüsorban. Igen, tényleg perverz, de én ragaszkodom hozzá, hogy akár TV-n, akár telefonon nyitod meg ezt a honlapot, pont ugyanaz a látvány és funkcionalitás fogadjon, és egy ki nem férő betűvel, vagy olvashatatlan szöveggel sem kevesebb. Siker! :-) Ugye érdemes volt elolvasni? :-)


Másik történés:

A honlap egy rejtettebb részét, a letöltések lapot, más néven Vip Szekciót, át kellett alakítanom, mert egy olyan technológiát tartalmazott, amit nem minden böngésző kezelt azonos módon, és nem mindig lehetett letölteni. Most ez (elvileg) használhatóbb lett, és sokkal látványosabb is. Jelzem, jelenleg nem érhető el minden tartalom ott, illetve esetlegesen hibás linket is tartalmazhat. Dolgozom rajta. Ezt lapot meglesheted itt !

Ezen a képen az új Vip szekció első képernyőfotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben. Ezen a képen az új Vip szekció második képernyőfotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Harmadik történés:

Bizonyos helyeken és országokban nem lehetett megjeleníteni a honlapom. Nem jöttem rá az okára, de a tippem az lett, hogy még korábban beépítettem a Google Analytics szolgáltatást a lapokba, látogatottsági statisztikák gyűjtése és tárolása céljából. Lehetséges, hogy ez bizonyos helyeken nem kívánt adatgyűjtésnek minősül, és blokkolásra kerül. Passz. Sajnos, nem volt más alternatív lehetőségem akkor, most viszont van, és amúgy sem akartam "külsős figyelést". Most az egész honlapból eltávolítottam ezt, és bízom benne, megjeleníthető lesz bárhol a világon. Kiderül. Utólagos kiegészítés: Mégsem. :-)

Negyedik történés:

Eddig nem volt kijelölhető és másolható semmilyen szöveges tartalom a honlapon. Ennek egyrészt, egyszerű szerzői jogi oka volt, tehettem és tettem. Másrészt pedig zavart, hogy asztali gépen/laptopon megváltozott az egérkurzor a szövegek felett. Mert nekem ne változzon. :-) Illetve, érintőképernyőn akár véletlen képernyőre tapicskolástól is kijelölődhetett egy adott szövegrész. Zavart. Viszont, mérlegeltem. :-) És döntöttem. Nehéz volt, de döntöttem. :-) Talán mégis hasznos -és főleg egy hosszabb szöveget olvasva-, ha kijelölhető az adott olvasott rész a szövegben. Ezentúl működik, viszont kopizni... nem. :-) Bár aki akarja, megoldja, de attól még nem. :-)

Ezen a képen a szöveg kijelölhetőségének képernyőfotója látható. Ide klikkelve megnyithatod nagyobb méretben.

Ötödik történés:

A teljesítmény... Arról van szó, hogy a honlap a látványért, animációkért, multimédiáért cserében "gépet kér", jó vasat. :-) Bár direkt nem modern programozási technológiákkal oldottam meg ezeket, hogy régi böngészőkön is működhessen, de sajna, már nem nagyon tudom hova optimalizálni, gyorsítani. Így bizony, belassulhat egyik-másik lap. Dönteni kellett. :-) Már megint. :-) Döntöttem. :-) A korábbi látogatottsági statisztikák alapján, mivel többnyire (relatíve) modern eszközökről voltak a látogatások, arra szavaztam: Legyen tánc! :-) Ja, nem: Legyen látvány! De az nagy. :-) Úgyhogy, van. És, ha jól sejtem, méginkább lesz. :-) Amennyit változott az utóbbi időben az internetböngészés módja és kultúrája, talán ma még kérdések ezek, de holnap... Egy év vagy kettő múlva? Nem kérdés. Legyen tánc! :-)

Búcsú mára, mentem. :-)

Köszi, hogy itt jártál, gyere csak máskor is. :-)

«